Bedankt!

Het was fantastisch!

Het stof is neergedaald na een bewogen klimaatjaar. In Parijs werd het eerste mondiaal bindende klimaatakkoord gesloten en de klimaatbeweging wereldwijd staat sterker dan ooit. Ook in België kwamen, ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen, verspreid over 2 weekends 20.000 mensen op straat voor een ambitieus en rechtvaardig klimaatakkoord.

 

Aan iedereen die erbij was of ons van thuis uit heeft gesteund: dankjewel! Zonder jullie hadden we hier vandaag nooit gestaan.

 

Komende activiteiten

Doel: Nucleair nee, hernieuwbaar ja!

Manifestatie voor hernieuwbare energie en de sluiting van de kerncentrales. Antwerpen, L. De Waelplaats, 14h MEER INFO

Climate Express op de Grote Parade

Een kleurrijke Parade om te tonen dat onze samenleving anders kan. Brussel-Noord, 14h MEER INFO

Climate Express Café

Kom gezellig iets drinken in ons Climate Express Café. MEER INFO

Stop Tihange

Laat je stem horen voor een toekomst waarin we onze energie halen uit hernieuwbare energiebronnen! MEER INFO

Actie-training Ende Gelände

Leer actievoeren met 350.org Belgium. MEER INFO

Algemene vergadering

Presentatie en goedkeuring nieuwe plannen, structuur en bestuursploeg MEER INFO

Film: Samuel in the clouds

Climate Express gaat naar de film 'Samuel in the clouds' in Cinéma Avonture - GEANNULEERD MEER INFO

Ende Gelände

Neem de bus naar Ende Gelände, een massa-actie van burgerlijke ongehoorzaamheid om de dagbouwmijnen van Vattenfall in Lausitz te doen sluiten MEER INFO

What's next?

Wij zullen er als burgers voor moeten zorgen dat de beloftes worden gehouden en de achterophinkende ambities worden aangescherpt. De toekomst moet en zal hernieuwbaar zijn. Elke nieuwe fossiele energiecentrale die vandaag gebouwd wordt, zal nog jaren deel uitmaken van onze energiemix. Wij zullen ons lichaam in de strijd moeten gooien om dat tegen te gaan.

 

Essers, Uplace, Oosterweel, het langer openhouden van de kerncentrales en het 6 jaar wachten op een Belgisch klimaatakkoord... het is duidelijk dat onze Belgische ministers weinig kaas gegeten hebben van een daadkrachtig klimaatbeleid. Er is nog veel werk aan de winkel, er zal nog veel actie gevoerd moeten worden. Dat kan alleen maar als de beweging sterk staat en vele gemotiveerde mensen in haar rangen telt.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze bezigheden in 2016?

Laatste nieuws

  • April 19, 2016
  • Blog
‘Choose your future’ op de Vlaamse klimaattop

Met een klimaattop trapt Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag het overlegtraject af dat in het najaar tot een Vlaams klimaatpact moet leiden. Climate Express stelt met een actie aan de ingang de inzet op scherp.

  • Maart 6, 2016
  • Blog
Een hete nawinter: kernenergie en Hart Boven Hard

Terwijl Climate Express volop werkt aan haar nieuwe plannen blijft het klimaatthema brandend actueel in ons land. Daarom organiseren verschillende burgers en actiegroepen overal ten lande zich om daartegen te protesteren en steun voor échte, duurzame en sociaal-rechtvaardige oplossingen te eisen.

  • Maart 6, 2016
  • Blog
We zijn er (bijna) klaar voor!

Na een korte winterslaap staan de vrijwilligers van Climate Express klaar om met nieuwe plannen het voorjaar in te stomen. Eén ding staat als een paal boven water: de brede klimaatbeweging is meer dan opgewarmd om politici de komende maanden te herinneren aan het klimaatakkoord van Parijs en de beloftes die daar zijn gemaakt.

Terugblik op de COP21

Met het akkoord in Parijs hebben we de eerste halte van onze trein naar een wereld in balans met mens en planeet achter de rug. Nu begint het echte werk. Onze beleidsmakers hebben in Parijs, mede dankzij de druk van de klimaatbeweging, een prachtige intentieverklaring afgesloten. Een doos vol mooie beloftes, maar de concrete uitwerking mist.