Climate Express Oostende

UPDATE: KLIMAATMARS IN OOSTENDE OP 6 DECEMBER

9586

Belgen staan paraat.

WIJ ZIJN NIET TE STOPPEN...

Daarom trekken we symbolisch richting een natuurlijke grens van groot belang: de zee. In Oostende zullen we op 6 december minstens even luid onze stem laten horen voor het klimaat. De zeespiegel stijgt, maar ook de klimaatmobilisatie neemt aan kracht toe. Het tij keert. Bijna 10.000 Belgen stonden klaar om op 29 november de grens over te steken voor het klimaat. We verwachten nog meer volk in Oostende.

 

Om 12u verzamelen we voor een kleurrijke mars in het teken van positieve alternatieven, een gigantische mensenketting langs de kustlijn, en een aantal fantastische optredens die de levenslust van de klimaatbeweging in België tonen.

Hoe werkt dat nu met mijn ticket?

Het is voor ons helaas te kort dag om op grote schaal vervoer te organiseren. De trein en bussen van Climate Express zullen niet kunnen rijden. We roepen dus iedereen op om op 6 december vanuit alle hoeken van het land op eigen kracht naar Oostende te komen: met de trein, de bus, de fiets, te voet en andere alternatieven.

Alle tickets worden geannuleerd en zullen zoveel mogelijk worden terug betaald.

Momenteel is het echter alle hens aan dek. De details over de terugbetaling van het ticket volgen in de loop van komende maand.

...KLIMAATVERANDERING WEL

Ook in deze moeilijke veiligheidssituatie moeten we onze stem kunnen laten horen. Een klimaattop zonder klimaatmars is zoals een café zonder bier. De klimaatmars en andere initiatieven van het maatschappelijke middenveld zijn niet zomaar randactiviteiten, ze vormen een essentieel onderdeel van de onderhandelingen. Het zijn de mensen in de straat die opkomen voor het algemeen belang en alternatieven naar voor schuiven. Zij wijzen erop dat het klimaatvraagstuk niet losstaat van andere grote uitdagingen, zoals sociale ongelijkheid en de voedselcrisis.

Wat kun je zelf doen?

De klimaatmars staat in teken van positieve alternatieven. Ga dus massaal aan het knutselen en zet al je positieve energie om in spandoeken, vliegers, visuele alternatieven en kleurrijke kledij.

 

Ook digitaal kun je meehelpen, door je profiel te versieren met onze nieuwe Oostende banners: