30
okt

Climate Express roept op tot blijvend publiek debat over CETA en TTIP

Saartje Verhaeghe

Vandaag werd CETA getekend. Het akkoord strookt niet met de ecologische, sociale en democratische waarden waar Climate Express voor staat en we roepen dan ook iedereen op om actie te blijven voeren en het debat aan te wakkeren!

26
jun

Climate Express zoekt… jou!

Saartje Verhaeghe

Wil jij mee je schouders zetten onder Climate Express? Ontdek hier onze verschillende werkgroepen en vind de beste plek voor jou om je steentje bij te dragen!

19
apr

‘Choose your future’ op de Vlaamse klimaattop

Sam VC

Met een klimaattop trapt Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag het overlegtraject af dat in het najaar tot een Vlaams klimaatpact moet leiden. Climate Express stelt met een actie aan de ingang de inzet op scherp.

24
dec

Terugbetaling tickets

Sam VC

Belangrijk: deadline terugbetalingen verlengd tot 1 maart Aangezien de klimaatmars in Parijs niet kon doorgaan betaalt Climate Express de tickets terug. Omwille van privacyredenen beschikken wij echter niet over de rekeninggegevens van de reizigers. Daarom kun je tot 1 maart je terugbetaling aanvragen. TERUGBETALINGSFORMULIER FAQ Context In de nasleep van de aanslagen in Parijs werd

20
okt

Stop TTIP & CETA: verslag actiedag 20 september en komende acties

Saartje Verhaeghe

Op 20 september kwamen we met 15 000 mensen op straat in Brussel om de vrijhandelsverdragen TTIP (EU-VS) en CETA (EU-Canada) te stoppen en op te komen voor onze democratie, gezondheid, jobs en onze planeet. Climate Express deed daar nog een schepje bovenop en fietste vanuit Gent naar Brussel om aan te sluiten bij het

10
jun

Algemene Vergadering 30 april 2016: verslag

Saartje Verhaeghe

Op de Algemene Vergadering kregen de nieuwe strategie, structuur en campagne van Climate Express groen licht. Hier vind je het verslag en de presentaties.

06
mrt

Een hete nawinter: kernenergie en Hart Boven Hard

mediaclimex

Terwijl Climate Express volop werkt aan haar nieuwe plannen blijft het klimaatthema brandend actueel in ons land. Daarom organiseren verschillende burgers en actiegroepen overal ten lande zich om daartegen te protesteren en steun voor échte, duurzame en sociaal-rechtvaardige oplossingen te eisen.

20
aug

Gezocht: ambitie!

Saartje Verhaeghe

Ons land krijgt van de Europese Commissie de opdracht om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met 35 procent. Onze ministers reageren onthutst op deze “loodzware opdracht”. Tijd voor echte visie, daadkracht en ambitie!

22
mei

Ende Gelände: een verslag

Saartje Verhaeghe

Climate Express nam vorig weekend deel aan Ende Gelände, een massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in Lausitz, Duitsland om de bruinkoolmijn van Vattenfall te doen sluiten. Hoe verliep de actie, en wat is de zin van dit soort protest? Een persoonlijk verslag van één van onze vrijwilligers.

06
mrt

We zijn er (bijna) klaar voor!

mediaclimex

Na een korte winterslaap staan de vrijwilligers van Climate Express klaar om met nieuwe plannen het voorjaar in te stomen. Eén ding staat als een paal boven water: de brede klimaatbeweging is meer dan opgewarmd om politici de komende maanden te herinneren aan het klimaatakkoord van Parijs en de beloftes die daar zijn gemaakt.