COP22 in Marrakech: actie in Brussel!

**1 POINT 5 TO STAY ALIVE**
Afspraak op zondag 13 november om 15u aan de Kunstberg te Brussel voor een grote ludieke actie om onze beleidsmakers te herinneren aan hun politieke beloftes!

Het Zuiden zal die dag centraal staan tijdens concerten en toespraken. Bereid je voor op Marrokaanse vibes!

 

**WAT GEBEURT ER?**

De internationale klimaatconferenties volgen elkaar in allerijl op. Een jaar geleden kwamen tijdens de COP21 honderdduizenden mensen wereldwijd op straat voor een rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid. Toen werd het Akkoord van Parijs gesloten, dat vorige vrijdag in werking trad. Nu lopen de onderhandelingen verder en komen de Verenigde Naties opnieuw bijeen op een 22ste klimaattop, om de engagementen van Parijs te concretiseren.


De COP22 (ook wel “COP van het Zuiden” genoemd) vindt van 7 tot 18 november 2016 plaats in Marrakech (Marokko).


**WAAROM ACTIEVOEREN?**
Ondanks die positieve ontwikkelingen, herinnerden de opeenvolgende temperatuurrecords in 2014, 2015 en 2016 ons eraan dat het meer dan ooit cruciaal is om ons te verenigen in de klimaatstrijd.


Laten we de krachten bundelen voor meer Belgische klimaatactie die in lijn ligt met de 1,5°C van Parijs.
Laten we ook de krachten bundelen voor meer politieke coherentie en een stopzetting van het contraproductieve beleid dat onze afhankelijkheid van fossiele en nucleaire energie verlengt.
Laten we ten slotte de krachten bundelen voor een sociaal rechtvaardige transitie, die ook solidair is met landen in het Zuiden.


Lees er alles over op: http://www.klimaatcoalitie.be/actie-cop22-1-point-5-stay-alive

  • Wanneer?

    Zondag 13 november om 15u

  • Waar?

    Kunstberg, Brussel

Related Posts

20 okt
Actie training Gent

Bereid je voor op het Climate Games actieweekend van de Climate Express en neem deel aan onze actietraining van 6 september in Gent. De kans om bij te leren over creatief verzet, het opzetten van acties, het wettelijk kader of je medereizigers van het reisagentschap van de klimaatrevolutie!   Schrijf je in via dit formulier.

25 sep
Knooppunt voor de Toekomstige Generaties

Een fantastisch netwerkweekend (25-27/09) om ervaringen te delen met andere organisaties die naar duurzame ontwikkeling streven. Naast het interessante algemene programma, kan je er zaterdagochtend genieten van een open locomotief over wat Climate Express moet doen na Parijs en van een open vergadering over inhoud en uitwisseling in de namiddag. Meer info: www.act4change.org    

30 okt
Workshop forumtheater klimaat Leuven

Meer info volgt Plus d’info à suivre. More info soon.

Comments

Leave a comment