TTIP Game Over: Round 2

Vorig jaar nam Climate Express deel aan de Climate Games in Parijs. Dit jaar spelen we een nieuw spel in Brussel, de Europese lobbyhoofdstad: TTIP Game Over!

 

De vrijhandelsverdragen TTIP & CETA bedreigen onze democratie, gezondheid, sociale rechten, jobs én ons klimaat. Miljoenen mensen tekenden dan ook petities, duizenden gemeentes verklaarden zich TTIP-vrij en honderdduizenden kwamen op straat - en toch gaan de onderhandelingen door. Achter gesloten deuren spelen onderhandelaars en lobbyisten met onze toekomst. Tijd voor een spel volgens onze regels!

 

Tijdens Round 1 van TTIP Game Over – die plaatsvond van 11 tot 15 juli 2016 – werd massaal lawaai gemaakt om het einde van de onderhandelingen af te kondigen. Round 2 zal plaatsvinden op 27 oktober en 3, 4 en 5 november 2016. Dan zetten we de actoren die in het geheim over TTIP onderhandelen in de schijnwerpers: de lobbyisten, de EU en de overheden. Speel je mee?

 

*27 oktober: de groep CETA Hangover roept iedereen op om massaal de Canada-Europa top te verstoren waar men CETA wil ondertekenen. Mail naar cetahangover@riseup.net voor meer info en ga naar de briefing.

 

*3-4-5 november: tientallen affiniteitsgroepen, uit België en daarbuiten, voeren hun eigen actie uit om de spotlights te richten op de actoren achter TTIP. Zoek een team, plan je actie, kom naar Brussel op 3, 4 of 5 november en leef je uit! Inspiratie nodig? Check de lobbykaart en de voorbije acties.

 

Er staan nog infomomenten op het programma in verschillende Belgische steden. Ideaal om je goed te informeren en een affiniteitsgroep te creëren of bij een team aan te sluiten. Wees welkom:

 

In het Nederlands

 

In het Frans

 

Meer info (agenda, actieconsensus, communicatie, legal team, prijsuitreiking…) vind je op de site. Bekijk ook zeker (en deel) de video, volg de Twitter, like de Facebookpagina, of stel je vraag en schrijf je in op de nieuwsbrief via ttipgameover@riseup.net.

 

Veel spelplezier!

REBOOT DEMOCRACY, TIME FOR ACTION!

  • Wanneer?

    27 oktober en 3, 4, 5 november 2016

  • Waar?

    Brussel

    Voor CETA hangover: mail naar cetahangover@riseup.net

    Je kiest zelf waar je actie voert op 3, 4 of 5 november. Check zeker de lobbykaart!

Related Posts

19 sep
ManiFiesta

ManiFiesta is het feest van de Solidariteit. Vorig jaar bracht het 10.000 mensen van over heel het land samen aan de Noordzee. De organisatoren zijn het weekblad Solidair en Geneeskunde voor het Volk. Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 18 september vanaf 20u en zaterdag 19 september vanaf 11u. Climate Express neemt deel aan

30 okt
Jong iN (kli)Maatpak

Vanavond is’t van dansen dansen dansen! Climate Express DJ Fonkee Monk staat aan de knoppen en kan twee dingen tegelijk: de beste schijven opzetten én Climate Express promoten. https://www.facebook.com/events/1508545899438505/

28 aug
Boombalfestival

De Climate Express promostand schuimt het land af: van de zee tot Luxemburg, overal zullen ze van ons gehoord hebben. Van 28 tot 30 augustus kun je ons promo-loket terugvinden op het boombalfestival. http://www.boombalfestival.be/

Comments

Leave a comment