Stop TTIP & CETA dag

Meer en meer mensen verzetten zich tegen TTIP en CETA; gemeentes verklaren zich TTIP-vrij, tientallen Belgische organisaties vormen een gezamenlijk front en overal in Europa komen mensen op straat.


Op 22 september kunnen de Europese overheden het eerste trans-Atlantische handelsakkoord, CETA, goedkeuren. Dit laten we echter niet zomaar gebeuren! Op 20 september komen we dan ook met duizenden op straat om TTIP en CETA te stoppen!

Waarom?

Sinds 2013 zijn er onderhandelingen aan de gang tussen zowel Europa en de Verenigde Staten als tussen Europa en Canada, die respectievelijk zouden moeten leiden tot TTIP en CETA. De gevolgen van deze vrijhandelakkoorden kunnen verregaand zijn, aangezien de strenge Europese regelgeving hierdoor wel eens serieus verzwakt kan worden, en dat in heel wat domeinen van ons dagdagelijks leven. Lees hier meer over hoe TTIP en CETA kunnen leiden tot een negatieve impact op klimaat, voeding en nog heel wat andere zaken.

Praktisch

16u30 / Verzamelen

17u / Manifestatie

18u / Giant Flashmob

19u / Fiesta alternativa


We wandelen van de Wetstraat naar het Schumanplein. Om de optocht vlot te laten verlopen, zijn er verschillende blokken:


  • Democratie en solidariteit
  • Internationale delegatie
  • TTIP-vrije gemeenten
  • Ecologie
  • Gezondheid
  • Arbeidsrechten en openbare diensten
  • Politieke partijen
  • Voeding en landbouw

Climate Express loopt vooraan in het blok ecologie. Aarzel niet om je eigen TTIP-stopbord mee te brengen!


Met de fiets en trein naar de manifestatie

De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk als de eindbestemming. Daarom slaan Climate Express en Hart boven Hard de handen in elkaar voor de organisatie van fietskaravaans naar het evenement! Er vertrekt een karavaan vanuit Namen via Louvain-La-Neuve, vanuit Gent via Aalst en vanuit Antwerpen via Mechelen. Wil jij meehelpen aan een karavaan vanuit jouw stad? Laat iets weten via natalie@climate-express.eu!

 

 

We nemen ook samen de trein naar Brussel, telkens afspraak in de laatste wagon.

 

Vanuit de vakbonden ACV en ABVV worden de treintickets terugbetaald; neem contact op met je centrale of verantwoordelijke. Meer info op de website. Vanuit Luxemburg zijn tickets voor iedereen terugbetaald, zie hiervoor info per vertrekplaats op de kaart.

Alleen samen kunnen we deze buitensporige vrijhandelsgolf tegenhouden. Schud uw omgeving wakker en sluit je aan bij het verzet!

Hier lees je hoe je mee kan mobiliseren.

Related Posts

08 mei
Film: Samuel in the clouds

UPDATE: dit evenement is afgelast. Climate Express gaat niet samen naar deze vertoning, maar we willen de film wel warm aanbevelen. Hier vind je alle screenings. Hoe leuk vergaderen en actie voeren ook is, soms willen we ook gewoon eens lekker ontspannen, en dat dan het liefst in goed gezelschap. Daarom gaat Climate Express op

13 nov
COP22 in Marrakech: actie in Brussel!

Afspraak om 15u aan de Kunstberg te Brussel voor een grote ludieke actie om onze beleidsmakers te herinneren aan hun politieke beloftes!

29 okt
Let’sStickTogetherForTheClimate!

Tussen 29/10 en 1/11 willen we in België overal onze Climate Express affiches zien opduiken, en daarvoor hebben we jou nodig! Ga naar de stad waar je woont, het dorp waar je opgroeide of een plaats die je helemaal niet kent en hang onze affiches uit in winkels, frituren, café’s, sporthallen… Gebruik de hashtag #movetheclimate

Comments

Leave a comment