TTIP Game Over!

Van 11 tot 15 juli 2016 vinden de volgende TTIP-onderhandelingen plaats in Brussel, met als doel een akkoord te bereiken in 2017. Nadat bijna 3,5 miljoen Europeanen de petitie hebben getekend tegen het vrijhandelsakkoord en ook de protestacties elkaar opvolgen, is dit nog maar eens  een kans om de stem van burgers te laten horen. We komen op tegen de geheime onderhandelingen die ten koste gaan van mens en planeet en we vechten voor een duurzame toekomst.

 

Na de Climate Games op COP 21 werd het idee geboren om gelijkaardige creatieve en geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid op te zetten rond TTIP: de TTIP Game Over! TTIP Game Over bestaat uit twee actierondes. Nog vóór de internationale mobilisatie op 4 en 5 november, vindt een eerste evenement op Belgisch niveau plaats van 11 tot 15 juli. Er worden grote, breed toegankelijke protestacties georganiseerd en ook de kleinere affiniteitsgroepen laten van zich horen. Samen maken we lawaai tegen TTIP! Iedereen mag een actie op poten zetten of kan deelnemen aan één van de thematische missies:

 

 • Luid het einde van de onderhandelingen in
 • Leg het zwijgen op  aan stemmen die vrijhandel verkiezen boven sociale bescherming en het milieu
 • Geef een stem aan onze alternatieven voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld

 

Climate Express zal het hele jaar aanwezig zijn op verschillende mobilisaties tegen de TTIP:

 • 11-15 juli: de eerste ronde van TTIP Game Over
 • 20 september: de grote manifestatie
 • 4-5 november: de internationale mobilisatie en de tweede ronde van TTIP Game Over

 

Zin om mee te doen? Kom mee de actie tijdens de eerste ronde van TTIP Game Over voorbereiden op zondagnamiddag 3 juli (locatie nader te bepalen).

 

Wil je mee doen met de actie? Stuur snel een mailtje naar volunteer@climate-express.eu

 • Wanneer?

  Tussen 11 en 15 juli

 • Waar?

  Mail naar volunteer@climate-express.eu voor de praktische info.

Related Posts

03 nov
TTIP Game Over: Round 2

Vorig jaar nam Climate Express deel aan de Climate Games in Parijs. Dit jaar spelen we een nieuw spel in Brussel, de Europese lobbyhoofdstad: TTIP Game Over! De vrijhandelsverdragen TTIP & CETA bedreigen onze democratie, gezondheid, sociale rechten, jobs én ons klimaat. Miljoenen mensen tekenden dan ook petities, duizenden gemeentes verklaarden zich TTIP-vrij en honderdduizenden

27 okt
Infoavond Mariakerke (Gent)

Niet enkel met onze Climate Express promostand trekken we het land door, we schuimen ook de steden af voor lokale infoavonden. Dinsdag 27 oktober houden we samen met Oxfam halt in Mariakerke, voor een infoavond met de focus op Noord-Zuid. Meer info via het facebook-event Waar? NMC Bourgoyen – Driepikkelstraat 32 Wanneer? Dinsdag 27 oktober,

08 mei
Film: Samuel in the clouds

UPDATE: dit evenement is afgelast. Climate Express gaat niet samen naar deze vertoning, maar we willen de film wel warm aanbevelen. Hier vind je alle screenings. Hoe leuk vergaderen en actie voeren ook is, soms willen we ook gewoon eens lekker ontspannen, en dat dan het liefst in goed gezelschap. Daarom gaat Climate Express op

Comments

Leave a comment