TTIP Game Over: brainstorm

Van 11 tot 15 juli 2016 vinden de volgende TTIP-onderhandelingen plaats in Brussel, met als doel een akkoord te bereiken in 2017. Nadat bijna 3,5 miljoen Europeanen de petitie hebben getekend tegen het vrijhandelsakkoord en ook de protestacties elkaar opvolgen, is dit nog maar eens  een kans om de stem van burgers te laten horen. We komen op tegen de geheime onderhandelingen die ten koste gaan van mens en planeet en we vechten voor een duurzame toekomst.

 

Na de Climate Games op COP 21 werd het idee geboren om gelijkaardige creatieve en geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid op te zetten rond TTIP: de TTIP Game Over! TTIP Game Over bestaat uit twee actierondes. Nog vóór de internationale mobilisatie op 4 en 5 november, vindt een eerste evenement op Belgisch niveau plaats van 11 tot 15 juli. Er worden grote, breed toegankelijke protestacties georganiseerd en ook de kleinere affiniteitsgroepen laten van zich horen. Samen maken we lawaai tegen TTIP! Iedereen mag een actie op poten zetten of kan deelnemen aan één van de thematische missies:

 

 • Luid het einde van de onderhandelingen in
 • Leg het zwijgen op  aan stemmen die vrijhandel verkiezen boven sociale bescherming en het milieu
 • Geef een stem aan onze alternatieven voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld

 

Climate Express zal het hele jaar aanwezig zijn op verschillende mobilisaties tegen de TTIP:

 • 11-15 juli: de eerste ronde van TTIP Game Over
 • 20 september: de grote manifestatie
 • 4-5 november: de internationale mobilisatie en de tweede ronde van TTIP Game Over

 

Zin om mee te doen? Kom mee de acties voorbereiden op zondagnamiddag 3 juli in Brussel. We laten ons ideeën de vrije loop in een brainstorm en steken een strakke planning in elkaar. Vooraf gaan we picknicken in de Botanique (vanaf 13u15 ongeveer).

 

Wil je mee voorbereiden op 3 juli? Wil je mee doen met een actie maar kan je er de dag zelf niet bij zijn? Stuur snel een mailtje naar vrijwilliger@climate-express.eu

 • Wanneer?

  Zondagnamiddag 3 juli van 14u30 tot 18u.

  (Picknick in de Botanique vanaf 13u15)

 • Waar?

  36 Rue Saxe-cobourg, 1210 Bruxelles

 • Inschrijven?

  Geïnteresseerd? Laat iets weten via vrijwilliger@climate-express.eu, ook als je wilt deelnemen aan een actie maar niet aanwezig kan zijn op 3 juli

Related Posts

25 aug
Klimaatfietstocht langs de kust

Climaxi organiseert een klimaatfietstocht langs de kust. Ze fietsen van Gravelines (Fr.) naar Breskens. Je hoeft geen geoefende fietser zijn om deel te nemen. Ze vertrekken op 25 augustus en ronden af op 30 augustus. Ze overnachten in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Breskens. Wie wil kan nog doorrijden naar Terneuzen en Gent. Onderweg

23 apr
Actie-training Ende Gelände

Van 4 tot en met 15 mei zal er een golf van massa-acties plaatsvinden tegen de meest gevaarlijke fossiele brandstofprojecten ter wereld. Deze wereldwijde campagne staat ook wel bekend onder de naam “Break Free 2016”. Het doel? Een wereld die draait op 100 % hernieuwbare energie en waarin kolen, olie en gas blijven waar ze

12 mei
Ende Gelände

In december vorig jaar trok Climate Express naar Parijs voor de Climate Games. Ook dit jaar wordt er massaal directe actie gevoerd voor het klimaat. Onder de noemer ‘Break Free 2016’ zal van 4 tot en met 15 mei een wereldwijde golf van massa-acties plaatsvinden tegen de meest gevaarlijke fossiele brandstofprojecten ter wereld. Het doel?

Comments

Leave a comment