Machinist training days

Climate Express schiet weer uit de startblokken en knutselt aan de campagne voor 2016-2017. Het is tijd om de ronkende verklaringen van de klimaattop in Parijs om te zetten in concrete engagementen. Daarom legt Climate Express de komende jaren het vuur aan de schenen van onze Belgische beleidsmakers. We eisen een ambitieus, daadkrachtig en rechtvaardig Belgisch klimaatplan.​ ​Op het programma: een Tour de Belgique langs symbolische plaatsen van het Belgische klimaatbeleid, een Belgische klimaattop en natuurlijk een grote massa-mobilisatie op het einde.

 

Om dat allemaal te realiseren hebben we helpende handen nodig. Want een sterke campagne is enkel mogelijk dankzij een sterk team​. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe machinisten aan het stuur. Heb jij zin om je te smijten voor de klimaatbeweging? Draag je Climate Express een warm hart toe en kan je niet wachten om onze trein mee op de rails te zetten? Welkom!

 

Iedereen kan aan de slag.​ ​Ben je wel geïnteresseerd maar weet je niet goed wat het allemaal inhoudt, of ben je niet helemaal zeker van je stuk? Geen nood! We organiseren een reeks trainingsdagen voor machinisten, waar je de tips en tricks krijgt om als vrijwilliger verantwoordelijkheid op te nemen in onze organisatie. Je wordt bedreven in het plannen maken, ​in vergadertechnieken, groepsdynamiek, coachen van vrijwilligers, IT-kunsten en zo veel meer. Iedereen is welkom om mee te komen proeven van de wondere wereld der Climate Express treinbegeleiders!

 

De eerste trainingen vinden plaats in Brussel (Haachtsesteenweg 53) op:

 • woensdag 29 juni van 19u tot 22u: vorming projectplanning
 • zondag 3 juli van 10u tot 13u: vorming groepsdynamiek

 

Op zondagnamiddag, na de training, houden we een brainstorm om een actie voor te bereiden voor TTIP Game Over!

 

Interesse of vragen? Mail naar natalie.eggermont@gmail.com

 • Wanneer?

  Woensdag 29 juni, van 19u tot 22u

  Zondag 3 juli, van 10u tot 13u

 • Waar?

  Bij Intal/G3W, Haachtsesteenweg 53, Brussel, dichtbij Brussel-Noord

 • Facebook

  Volg de laatste updates via het facebookevenement.

 • Links

   

Related Posts

08 mei
Film: Samuel in the clouds

UPDATE: dit evenement is afgelast. Climate Express gaat niet samen naar deze vertoning, maar we willen de film wel warm aanbevelen. Hier vind je alle screenings. Hoe leuk vergaderen en actie voeren ook is, soms willen we ook gewoon eens lekker ontspannen, en dat dan het liefst in goed gezelschap. Daarom gaat Climate Express op

27 okt
Stop CETA!

De vrijhandelsverdragen TTIP & CETA bedreigen onze democratie, gezondheid, sociale rechten, jobs én ons klimaat. Miljoenen mensen tekenden dan ook petities, duizenden gemeentes verklaarden zich TTIP-vrij en honderdduizenden kwamen op straat. De nationale actiedag op 20 september bracht 15 000 mensen op de been in Brussel. Dankzij de grote druk van onderuit zijn deze verdragen

30 okt
Workshop forumtheater klimaat Leuven

Meer info volgt Plus d’info à suivre. More info soon.

Comments

Leave a comment