Ende Gelände

In december vorig jaar trok Climate Express naar Parijs voor de Climate Games. Ook dit jaar wordt er massaal directe actie gevoerd voor het klimaat. Onder de noemer ‘Break Free 2016’ zal van 4 tot en met 15 mei een wereldwijde golf van massa-acties plaatsvinden tegen de meest gevaarlijke fossiele brandstofprojecten ter wereld. Het doel? Een wereld die draait op 100 % hernieuwbare energie en waarin kolen, olie en gas blijven waar ze thuishoren: in de grond. Parijs was niet het einde, maar slechts het begin!

 

Ook in Europa wordt actie gevoerd. Van 12 tot en met 16 mei vindt er in Lausitz, dichtbij Berlijn, een massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid plaats om de dagbouwmijnen van Vattenfall te doen sluiten. De boodschap? Ende Gelände: geen meter verder, hier trekken we de lijn.

 

Je kan op verschillende manieren deelnemen - blokkade van de mijninfrastructuur, manifestatie, communicatie, hulp in de keuken… De actie staat open voor iedereen. Mensen van overal in Duitsland en vele andere Europese landen hebben alvast ingetekend. Wil je er ook bij zijn? Dat kan! 350 Belgium en Climate Express leggen bussen in. Alle info en het inschrijvingsformulier vind je op de site van 350 Belgium. Schrijf je snel in!

 

Praktisch

 

 • Vertrek: donderdag 12 mei (‘s morgens)
 • Terug: maandag 16 mei (’s avonds) (dit is een feestdag)
 • Prijs: 50 euro per persoon, heen en terug
  (Extra vrije bijdrages zijn meer dan welkom! Gelieve 350 Belgium te contacteren als je geen 50 euro kan betalen)
 • Info en inschrijving op de website van 350 Belgium
  (Opgelet, je inschrijving is pas compleet nadat ze je betaling hebben ontvangen!)
 • Bekijk en deel het filmpje
 • Wanneer?

  12-16 mei

 • Waar?

  Lausitz (bij Berlijn)

 • Inschrijven?

  Info en inschrijving op de site van 350 Belgium

Related Posts

30 okt
Infoavond Leuven

Niet enkel met onze Climate Express promostand trekken we het land door, we schuimen ook de steden af voor lokale infoavonden.

09 nov
De klimaattop van Parijs: wat staat er op het spel?

Van 30 november tot 11 december vindt in Parijs de 21ste VN-Klimaatconferentie plaats. De inzet is zeer groot. In 2009 werden er al eens grote verwachtingen gecreëerd rond de conferentie van Kopenhagen. Die top draaide echter uit op een flop en sindsdien werd er niet veel vooruitgang meer geboekt. In Parijs komt de herkansing om

27 okt
Stop CETA!

De vrijhandelsverdragen TTIP & CETA bedreigen onze democratie, gezondheid, sociale rechten, jobs én ons klimaat. Miljoenen mensen tekenden dan ook petities, duizenden gemeentes verklaarden zich TTIP-vrij en honderdduizenden kwamen op straat. De nationale actiedag op 20 september bracht 15 000 mensen op de been in Brussel. Dankzij de grote druk van onderuit zijn deze verdragen

Comments

Leave a comment