Film: Samuel in the clouds

UPDATE: dit evenement is afgelast. Climate Express gaat niet samen naar deze vertoning, maar we willen de film wel warm aanbevelen. Hier vind je alle screenings.

 

Hoe leuk vergaderen en actie voeren ook is, soms willen we ook gewoon eens lekker ontspannen, en dat dan het liefst in goed gezelschap. Daarom gaat Climate Express op  8 mei naar de film ‘Samuel in the clouds’ in Cinéma Aventure. Jong of oud, uit noord of zuid, ancien of nieuw talent: vrijwilligers en geïnteresseerden van elk pluimage zijn welkom!

 

Heb je zin om mee te gaan? Laat iets weten op vrijwilliger@climate-express.eu.

 

Verhaal

 

In Bolivië zijn de gletsjers aan het smelten. Samuel, een oude bestuurder van een skilift, kijkt uit een raam over het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie in de besneeuwde bergen, maar nu blijft de sneeuw weg. Terwijl wetenschappers onheilspellende veranderingen meten en bediscussiëren, eert Samuel de aloude berggeesten. Wolken glijden aanhoudend voorbij.

 

Bekijk de trailer:

  • Wanneer?

    Zondag 8 mei, 16u

  • Waar?

    Cinéma Aventure, Kleerkopersstraat 57, Centrumgalerij Blok II, Brussel

Onze planeet is op alarmerend tempo naar de verdoemenis aan het snellen. Klimaatexperten voorspellen dat, binnen 10 tot 20 jaar de bevolking van de Andes voor ernstige watertekorten zal staan door de verdwijning van de gletsjers. Samuel is een getuige van het eerste uur. De oude gletsjer op de top van zijn goddelijke berg, de Chacaltaya, is voor eeuwig verdwenen. Ondanks deze harde realiteit blijft Samuel de steeds absurder wordende fantasie najagen ooit de skipistes van vroeger terug te vinden. Op de bergtop staat Samuel’s spirituele visie in schril contrast met het rationele werk van de wetenschappers, die wellicht meer verloren lijken te lopen dan Samuel. Ik zie de situatie als een allegorie van de mensheid; ondanks de opvallende veranderingen slagen we er niet in de realiteit onder ogen te zien. Het orkest speelt door, maar de Titanic zinkt gestaag verder.
Pieter Van EeckeRegisseur 'Samuel in the clouds'

Related Posts

19 sep
ManiFiesta

ManiFiesta is het feest van de Solidariteit. Vorig jaar bracht het 10.000 mensen van over heel het land samen aan de Noordzee. De organisatoren zijn het weekblad Solidair en Geneeskunde voor het Volk. Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 18 september vanaf 20u en zaterdag 19 september vanaf 11u. Climate Express neemt deel aan

05 sep
Villa Pace

De Climate Express promostand schuimt het land af: van de zee tot Luxemburg, overal zullen ze van ons gehoord hebben. Op 5 & 6 september kun je ons promoloket terugvinden op Villa Pace.

10 okt
Actie training Luik

Bereid je voor op het Climate Games actieweekend van de Climate Express en neem deel aan onze actietraining van 6 september in Gent. De kans om bij te leren over creatief verzet, het opzetten van acties, het wettelijk kader of je medereizigers van het reisagentschap van de klimaatrevolutie! Schrijf je in via dit formulier. Meer

Comments

Leave a comment