Actie-training Ende Gelände

Van 4 tot en met 15 mei zal er een golf van massa-acties plaatsvinden tegen de meest gevaarlijke fossiele brandstofprojecten ter wereld. Deze wereldwijde campagne staat ook wel bekend onder de naam Break Free 2016. Het doel? Een wereld die draait op 100 % hernieuwbare energie en waarin kolen, olie en gas blijven waar ze thuishoren: in de grond.

 

Spreekt dit toekomstbeeld je wel aan? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Van 12 tot en met 16 mei vindt er immers in Lusatia, dichtbij Berlijn, een heuse actie van burgerlijke ongehoorzaamheid plaats om de dagbouwmijnen van Vattenfall te doen sluiten: Ende Gelände. Mensen van overal in Duitsland en vele andere Europese landen hebben al ingetekend en jij kan hier ook bij zijn!

 

Om je goed voor te bereiden op deze actie, organiseert de Belgische tak van 350.org ook in Vlaanderen actietrainingen. Twijfel je of deze vorm van actievoeren iets voor jou is? Of wil je oefenen op scenario’s voor de Ende Gelände actie? Neem dan deel aan een actie-training!

 

In deze training kom je meer te weten over de actie zelf en de mogelijke risico’s. Je zal er meer te weten komen over de specifieke actie-tactieken waar je je best op voorbereidt én je  leert er medestanders kennen.

  • Wanneer?

    Zaterdag 23 april 2016, van 11:00 u - 18:00 u

  • Waar?

    Gent

  • Inschrijven?

    Het is nodig om je op voorhand in te schrijven  via de site van 350.org.

Related Posts

12 nov
Climate Express @ AB

De winnaars van onze muziekwedstrijd zetten de Ancien Belgique op stelten met duurzame vibes. Feesten voor het klimaat geblazen! Meer info volgt.

25 sep
Critical Mass Namen

In Namen zetten we ons ook in voor het klimaat! De COP21 in Parijs komt steeds dichterbij. Op 25 september wordt in Namen een een speciale klimaat critical mass  fietstocht georganiseerd door verscheidende verenigingen uit Namen. Climat Express zal daar de eregast zijn. Kom om 18 uur naar het Leopoldpark met de fiets. Van daar zullen we

27 okt
Klimaat Oostende vormingsplus

Meer info volgt. Plus d’informations à suivre. More info soon

Comments

Leave a comment