Climate Express op de Grote Parade

Wanneer? Zondag 20 maart, 14u

Waar? Brussel-Noord

Wat? Een kleurrijke Parade om te tonen dat onze samenleving anders kan

Waarom? Na de geslaagde Parade van vorig jaar blijft een sterk, positief signaal vandaag nodig: de grote maatschappelijke uitdagingen zijn geen ver-van-ons-bed-show: toenemende ongelijkheid en armoede, burn-outs en depressies, klimaatopwarming, structureel racisme, veiligheid en terreurdreiging, de vluchtelingenproblematiek,…

 

Terwijl het huidige beleid eerder de kwalen dan de remedies lijkt te versterken, neemt de samenleving van onderuit de zaken steeds meer zelf in handen. Aan het begin van de lente, op 20 maart, zetten we die positieve, solidaire kracht van onderuit in de kijker. Onze kleurrijke optocht wordt een stroom van alternatieven voor een samenleving met een plus! Die ‘plus’ staat voor verbinding en meer-waarde boven winst, als alternatief voor het minnetjes-beleid van besparen en polariseren.

 

Meer weten: http://www.hartbovenhard.be

FB-event: https://www.facebook.com/events/1525057674461487/

 

Climate Express op de Grote Parade

 

Climate Express mobiliseert voor de krachtlijn “we gaan voor een klimaat in evenwicht”. Onze zware voetafdruk gaat daarbij van het gaspedaal, we gooien het stuur om richting duurzame mobiliteit en minder filestress en we gunnen onze vermoeide kerncentrales hun pensioen.

 

Wat kun jij doen?

 

  • We zullen onze positieve kracht verbeelden als ‘een stroom van alternatieven’. Ga dus gerust creatief aan de slag met boten, zeilen, water,… en/of verkleed je in het thema van één van de krachtlijnen.
  • Een Climate Express-actie op De Grote Parade? Neem contact op met astridwauters@gmail.com (onder voorbehoud, wacht op al dan niet bevestiging)
  • We need stewards! Interesse om de parade ordentelijk te laten verlopen? Eén adres: pieterbecuwe@gmail.com
  • Kom (samen met anderen) per ecologisch alternatief naar Brussel. Er beweegt alvast van alles op Facebook.
  • Sluit aan bij één van de vele knutselmomenten van de lokale HBH en TAC-groepen. Meer info: zie de respectievelijke FB-pagina’s (Hart Boven Hard Gent, Leuven, Oostende…, Tout Autre Chose Louvain-la-neuve, Bxl…)

 

Tot dan!

 

 

Related Posts

29 jun
Machinist training days

Climate Express schiet weer uit de startblokken en knutselt aan de campagne voor 2016-2017. Het is tijd om de ronkende verklaringen van de klimaattop in Parijs om te zetten in concrete engagementen. Daarom legt Climate Express de komende jaren het vuur aan de schenen van onze Belgische beleidsmakers. We eisen een ambitieus, daadkrachtig en rechtvaardig

12 nov
Climate Express @ AB

De winnaars van onze muziekwedstrijd zetten de Ancien Belgique op stelten met duurzame vibes. Feesten voor het klimaat geblazen! Meer info volgt.

06 sep
Actie training Gent

Bereid je voor op het Climate Games actieweekend van de Climate Express en neem deel aan onze actietraining van 6 september in Gent. De kans om bij te leren over creatief verzet, het opzetten van acties, het wettelijk kader of je medereizigers van het reisagentschap van de klimaatrevolutie! Schrijf je in via dit formulier. Meer

Comments

Leave a comment